Verzekering

Fysiotherapie Amersfoort Vathorst
Bent u aanvullend verzekerd?

U kunt bij ons terecht met of zonder verzekering. Indien u niet verzekerd bent, of vanaf 2023 verzekerd bent bij Menzis,  dient u in onze praktijk door middel van pin te betalen. De tarieven vindt u hier.

Doorgaans moet u ‘aanvullend’ verzekerd zijn om de behandeling vergoed te krijgen van uw verzekeraar. Hoeveel behandelingen worden vergoed is afhankelijk van uw polis. Informeer hiervoor bij uw verzekeraar.

In een aantal gevallen worden de behandelingen wel vergoed uit uw basisverzekering. Twee punten zijn van belang:

  1. De aandoening moet genoemd zijn in bijlage 1 van het besluit zorgverzekering.
  2. De eerste 20 behandelingen dient u zelf te vergoeden. U doet dit uit uw aanvullende verzekering of door de kosten zelf te vergoeden.

Daarnaast vallen kinderen tot hun 18e jaar onder de basisverzekering van de ouders voor 9 behandelingen. Als meer behandelingen nodig zijn dan kan de verzekeraar voor nog eens 9 behandelingen toestemming geven.

Wij hebben op voor 2022 met alle grote verzekeraars contracten afgesloten. Indien u verzekerd bent kunnen wij daarom de kosten direct bij uw verzekeraar declareren. U zult dan dus geen factuur van ons ontvangen.

Voor 2023 zullen we geen contracten meer tekenen met Menzis. Hun contract bevatte zulke wurgende en irreële bepalingen of veruit tekort schietende vergoedingen, dat wij daarmee niet langer akkoord kunnen én willen gaan. Laat u niets wijsmaken door de zorgverzekeraars: een contract zegt niets, helemaal niets, over kwaliteit. Wel heel veel over de afhankelijkheid van de fysiotherapiepraktijken van diezelfde verzekeraar.

De contracten voor 2023 lijken voor veel praktijken het kantelpunt om te kiezen voor een rechtvaardige beloning en zinvolle voorwaarden. Die hoeven we niet te verwachten van de zorgverzekeraars, een enkele uitzondering daargelaten.  Dat betekent dat steeds meer praktijken kiezen om contracten met één of meer zorgverzekeraars niet meer te tekenen. Ook zonder contract met Menzis kunt u uiteraard bij ons terecht. U krijgt van ons een factuur die u kunt indienen bij uw verzekeraar. U krijgt dan een deel van de kosten van uw zorgverzekeraar vergoed mits u aanvullend verzekerd bent.

Wilt u verzekerd zijn bij een top zorgverzekeraar waar wij wel vertrouwen in hebben en die ons waarderen voor de inzet die wij bieden? Kies dan voor DSW, In Twente of ONVZ.

Deel onze pagina...Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on linkedin
Linkedin

De praktijk waar u zich thuis voelt!

Fysiotherapeutisch Centrum Vathorst VOF, Eelerberg 6, 3825 BE, Amersfoort. KvK 32138247, vestigingsnummer 8387990